Esmakordselt Eestis esilinastub film mobiiliekraanidel

27. aprillil, esilinastub EMT klientide mobiiliekraanidel kunstiline mobiilifilm "Consuming Desire" ("Tarbimise iha").

Sony Ericsson K800i seeria mobiilikaameratega ülesvõetud lühifilm valmis Eesti Kunstiakadeemia ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ühises rahvusvahelises filmiõppe meistriklassis.

12-minutiline kunstiline mobiilifilm räägib loo eesti ametnikust Martinist ja tema triviaalsest minevikusuhtest hispaanlannaga, kes tema ellu tagasi pöördub. Film analüüsib tarbimise mõju inimsuhetele. Lühifilmi on põimitud eesti kultuuri, disaini, kunsti ja toidu elemendid. Olulisel kohal on Eesti Kunstiakadeemias dekoratsioonidena valminud teosed rõivastest maalideni. Filmimuusika on vahetu looming, mis sündis EMTA improvisatsiooniprofessori Anto Petti, doktorant Anne-Liis Polli ja üliõpilaste koostöös. Loomeprotsessis osales ka jazzmuusika osakonna juhataja kitarrist Jaak Sooäär. Peaosades mängivad EMTA vilistlased Mari-Liis Lill (Draamateater, filmid "Meeletu", "Ringtee", "Jan Uuspõld läheb Tartusse", teleseriaal "Helena") ja Kristjan Sarv (NO99, lühifilmid "Risk", "Eksinud", teleseriaal "Helena") ning Londonis tudeeriv hispaanlanna Jaqueline Stevanovic.

"EMT-l on väga hea meel teha ajalugu ja toetada Eesti esimest esilinastust mobiiltelefonis, " ütles EMT juhatuse liige, turundusdirektor Piret Dubout.

Mobiilifilmi lavastas ja juhendas Eesti Kunstiakadeemia ning Balti Filmi-ja Meediakooli filmiõppejõud Dirk Hoyer. Tudengeid nõustasid operaatorid Maksim

Golomidov ja Johannes Arro, helirezhissöör Jevgeni Berezovski, dekoraator Olivia Osik, valgustaja Alise Mäesalu ja produtsent Kaie Pungas. Lühifilmi võttegrupis osalesid lisaks EKA tudengitele ERASMUS jt vahetusüliõpilased Taanist, Rootsist, Suurbritanniast, Saksamaalt, Mehhikost, Soomest, Islandilt, Hispaaniast ja Hiinast.

EMT kliendid saavad "Tarbimise iha" näha EMT Surfportis kell 19.00. Ühtlasi esilinastub mobiilifilm Kumu ekraanil 27. - 29. aprillil toimuva rahvusvaheliste koostöövõrkude ELIA, AEC ja EAAE konverentsi "Towards Strong Creative Disciplines in Europe" raames. Esmakordselt Eestis on tegu esilinastusega mobiiltelefonis. Edaspidi linastub film kohalikel ja rahvusvahelistel lühifilmifestivalidel ning noorteüritustel.


First movie premiere on a mobile phone

EMT premiered a 12 minute film called "Consuming Desire" ("Tarbimise iha") via mobile phone. It was made by movie students from the Estonian Art Academy and Estonian Theatre and Music Academy.

Powered by Blogger.