Mobi: Fortumo

Tartu ettevõtte Mobi Solutionsi loodud mobiiliteenuste isetegemise portaal Igaühe M-äri laienes käesolevast nädalast Soome, Rootsi, Taani ja Norra turule, teatas ettevõte.


Skandinaavias käivitati portaal uue kaubamärgi Fortumo.com all.

"Fortumo laseb igaühel teha mobiiliteenuse viie minutiga ja ilma erioskusi vajamata" ütles Mobi partner Rain Rannu. "Nüüd on sama võimalus ka ettevõtetel, kes tegutsevad Soomes, Rootsis, Norras või Taanis".

Eestis töötab Igaühe M-äri alates 2002. aastast. 2007. aasta kevadel käivitati teenus Lätis ja Leedus.

Teenusega on jaanuari lõpu seisuga liitunud ligi 2500 Eesti, Läti ja Leedu teenusepakkujat, kes on loonud üle 6000 SMS-teenuse. Igaühe M-äri kaudu on saadetud üle 500 000 lühisõnumi.

"Tüüpiline Fortumo kasutaja on internetiettevõtja, nii väike kui suur, kellel on oma veebileht või portaal ja kes soovib lehe kaudu SMS-teenuseid pakkuda" ütles Fortumo turundusjuht Martin Koppel. "Kasutajate seas on nii tuntud portaale kui ka väikesi ühe või kahe koolipoisi poolt hallatavaid veebilehti".

Fortumoga liitumine on tasuta. Teenusepakkuja teenib iga tema tehtud teenusele saadetud sõnumi pealt sõltuvalt riigist 40-60% tulu.

Fortumoga saab liituda aadressil Fortumo.com

"Teenuse avamine Skandinaavias on hea uudis eestlaste jaoks, kuna nüüd saavad Skandinaavias tegutsevad Eesti firmad SMS-i teel raha võtta ka seal" lisaks Koppel. Eeltöö käib Koppeli sõnul Fortumo teenuste avamiseks ka teistes Euroopa riikides.

Fortumo võimaldab ilma tehniliste oskusteta luua kolme tüüpi SMS-teenust: infosõnum, SMS kampaania ja SMS-chat veebilehele. Lisaks on veebilehe omanikul võimalik programmeerida oma SMS-teenus ja Fortumo abil selle kasutamise pealt tulu teenida.

Mobi Solutions OÜ (www.mobi.ee) on 2001. aastal Tartus asutatud ettevõtetele, avaliku sektori organisatsioonidele ja eraisikutele mobiiliteenuseid pakkuv ettevõte. Firmal on tütarettevõtted Lätis ja Leedus ning firma käive 2006. aastal oli 13,7 miljonit krooni.


Fortumo makes earning revenue through SMS easy and free


Fortumo's free SMS-service creation portal, launched last week, enables anyone to create their own mobile service and earn revenue from usage.

Fortumo enables everyone to create their own sms service within 5 minutes without having to have any technical skills, says Rain Rannu, CEO of Fortumo. "Creating a mobile service should not be more difficult than making a blog or a homepage."

"Fortumo.com is a great service for small and medium-sized web-portals and other businesses to earn extra revenue online" says Michael Nisell Ericsson IPX NOBA Sales Manager , "We see a lot of potential from co-operation".

Typical Fortumo's user is an internet entrepreneur who has a web page or a portal and who wishes to provide sms based services via web page, says Head of Marketing Martin Koppel. Fortumo's clients are well know portals but also small businesses with only few people.

At the moment it is possible to create six types of services: sms-info, sms-campaign, sms- chat, Pay for video, sms-chat for Facebook are targeted at users without any techical skills, while Premium SMS-connectivity enables experienced service providers to benefit from more countries, flexible user interface and competitive revenue sharing.

Fortumo is available at fortumo.com and it do not have any startup or monthly fee.

Fortumo enables to create SMS-services in Finland, Sweden, Denmark, Norway, Estonia, Latvia and Lithuania. Company is preparing to launch the service in several other European and Asian countries early next year.

Fortumo.com is offered by Fortumo Ltd. Parent company of Fortumo, Mobi Solutions Ltd is the leading value-added mobile services provider in the Baltics, giving Fortumo a clear vision and strong knowledge on bringing new mobile services to market.
Powered by Blogger.