MobileMonday Global Summit 2010 tõi Tallinnasse osalejad 37 riigist

27.- 29. septembrini Helsingis ja Tallinnas toimunud MobileMonday Global Summitit külastas kolme päeva jooksul kokku enam kui 470 inimest. Kolmapäevasest Tallinna programmist võtsid osa külalised 37 riigist.

Tallinna programm pakkus ettekandeid mitmetelt rahvusvahelistelt ja kohalikelt suurfirmadelt nagu Ericsson, EMT, Microsoft, Skype ja Nokia, samuti tutvustasid oma koduriikides laineid löövaid uusi mobiililahendusid MobileMonday piirkondlike kodade esindajad Jaapanist, Pakistanist, Indiast, Keeniast, Ugandast, Iisraelist, Palestiinast, Suurbritanniast, Prantsusmaalt, Saksamaalt, Austriast, Venemaalt, Ukrainast, Bulgaariast, Rumeeniast, Kanadast, Ameerika Ühendriikidest, Brasiiliast jne.

Konverentsil osalenud väliskülalised tutvusid Skype´i Tallinna kontori, Ericssoni tehase, Tehnopoli ja IKT Demokeskusega. Kolmepäevase konverentsi lõpetas Tallinna Linnavalitsuse pidulik vastuvõtt Raekojas.

MobileMonday Global Summiti 2010 korraldaja Priit Salumaa hinnangul võivad Eesti ja Tallinn oma innovaatiliste e-lahenduste ja m-lahenduste üle uhked olla. "Me ise ei aimagi kui kaugel ees on Eesti oma saavutuste poolest paljdest teistest maailma arenenud riikidest. Mahuka ja mitmetahulise konverentsiprogrammi ning ringkäikudega saime avada muidu ehk välisvaatlejatele varjatud Eesti ICT-valdkonna võimekust meie jaoks igapäevaste ja hästi töötavate lahenduste esitlemise näol," ütles Salumaa.

Esmaspäeval, 27. septembri külastas MobileMonday Eesti delegatsioon Helsingit ning tutvus ühe põhjamaade juhtiva infotehnoloogia kõrgkooli Aalto Ülikooliga, selle juures tegutseva idufirmade kasvulava Aalto Venture Garage´i ning vastavatud Eesti Majaga. Eesti delegatsiooni kuulusid esindajad Arengufondist, Tehnopolist, IKT Demokeskusest, Enterprise Estoniast ning samuti mitmetest infotehnoloogia ja telekommunikatsiooniga tihedalt seotud ettevõtetetst nagu Regio, Ericsson, Mobi Solutions, Fortumo, LBS Positium, Nutiteq, Sportlyzer, TaxiPal, Sevana, Indilo Wireless, Yrgel Entertainment jne.

Avapäeva lõpetas MobileMonday 10. sünnipäevale pühendatud koosviibimine ning uute lahenduste võistlus MobileMonday Peer Awards, kus osales ka nutitelefonidele rakendusi pakkuv Eesti ettevõte Indilo Wireless. Bottom of the Pyramid kategoorias pälvis võidu Keenia firma Xrystalgenius lahendus iChecki, mis aitab mobiiltelefoni positsioneerimise abil lahendada kohalikke transpordiprobleeme. Future Potential arvestuses hinnati parimaks Iisraelis välja töötatud lahendus Ringbow, mis võimaldab spetsiaalse sõrmuse abil nutitelefoni puutetundlikul ekraanil hõlpsamalt vajalikke funktsioone kasutada.

Teisipäeval, 28. septembril külastas delegatsioon MobileMonday ametliku programmi raames Soome juhtivat mobiiliettevõtet, milleks olid Nokia, F-Secure ja Rovio.

"Nokia demonstreeris oma uusimaid telefone, F-Secure kui Euroopa suurimaid viirusetõrje tarkvara loojaid aga spetsiaalselt mobiiltelefonide kaitsmiseks mõeldud rakendusi. Hämmastavaks ja meie jaoks julgustavaks võib pidada Rovio edulugu - vaid ühe aasta jooksul on nende poolt loodud mäng Angry Birds muutunud Apple AppStore´i kõige enam allalaaditud mänguks enam kui 7 miljoni tasulise laadimisega," vahendas Salumaa Helsingis nähtut ja kogetut.

Helsingi konverentsiprogramm pakkus samuti mitmeid huvitavaid ettekandeid, Eesti edulugusid vahendasid innovatsiooniguru Linnar Viik ja Ericsson Eesti peadirektor Veiko Sepp. Veel esinesid innovatsiooniekspert Jeffrey Stern, Jessica Colaco, Srikanth Raju, Steven Goh ja mitmed teised oma ala asjatundjad.

MobileMonday on 2000. aastal Helsingis loodud globaalne mobiilisektoris tegutsevate inimeste vabatahtlik ja mittekommertslik kogukond. MobileMonday kohalikud kojad paiknevad enam kui 100 linnas üle kogu maailma. Eestis tegutseb MobileMonday kohalik koda alates 2007. aastast.

"Kümme aastat tagasi ei osanud keegi arvata, et MobileMonday kasvab globaalseks liikumiseks. Algselt oli MobileMonday mõeldud informatiivse kohtumispaigana Helsingis tegutsevatele mobiilirakenduste arendajatele, täna on meil kohalikud kojad kõikidel kontinentidel. MobileMonday aitab kombineerida erinevaid oskusi ja vahendeid ning liidab mobiilside valdkonna helgemaid päid, aidates kaasa mobiilitööstuse igakülgsele arengule rohkem kui eales varem. Uute kodade loomisega aitab MobileMonday oma ala proffidel üle kogu maailma omavahel koostööd teha ning luua ärisuhteid läbi positiivse õhkkonna," ütles MobileMonday asutaja Jari Tammisto.

MobileMonday Global Summit 2010 Eesti partnerid olid Enterprise Estonia, Arengufond, Skype, EMT, Ericsson, Tallinna Linn, Ülemiste City, RadissonBlu Olümpia Hotell ja Estravel.

Lisainfo: www.momoestonia.com / www.mobilemonday.net
Powered by Blogger.