Tele2 avas Tartus 3,5G võrgu

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 avas ülikiiret andmesidet võimaldava kolmanda põlvkonna mobiilsidevõrgu Tartus.

Viimase viie kuuga on Tele2 agressiivselt laiendanud 3,5G leviala, avades võrgu Pärnus, Haapsalus, Kuressaares, Virtsus, Narvas ja Paides. Möödunud aastal avas Tele2 3,5G võrgud Tallinnas, Viimsis ja Laagris.

"Tartus on palju noori, kelle jaoks e-maili ja uudiste lugemine ning internetis surfamine telefoni vahendusel ei ole midagi uut," ütles Tele2 Eesti turundusdirektor Kristjan Seema. "Selle põlvkonna jaoks on vajalik ka uue põlvkonna võrk, mis kõiki neid teenuseid kiiremini ja kvaliteetsemalt tarbida võimaldab. Usume, et just tänased keskkooliõpilased ja tudengid on see põlvkond, kes hakkab eelistama mobiilset internetti püsiühendusele. Seetõttu soovime lähiajal Tartu 3,5G võrku edasi arendada lisades uusi 3,5G tugijaamu ning tuues välja just tudengile suunatud mobiilinterneti pakkumisi," sõnas Seema.

Tele2 3,5G võrk võimaldab maksimaalset andmeedastuskiirust 3,6 Mbit/s, mis on võrreldav koduse ADSL-ühendusega ning 50 korda kiirem GPRS-teenusest

Tele2 kiiret 3,5G andmesideteenust saavad kasutada kõik ettevõtte lepingulised ning kõnekaartide Smart ja Ultra kliendid. Lisaks saavad kõik kliendid 3,5G võrgu piires videokõnesid pidada ning kasutada erinevaid teenuseid nii eesti- kui venekeelsest Tele2 WAP-portaalist Go Live!. 3,5G võrgu kasutamiseks peab kliendi mobiiltelefon toetama 3,5G tehnoloogiat.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 Eesti AS kuulub üle-euroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevõtete kontserni, mis pakub teenuseid 25 miljonile kliendile 17 riigis. Eestis osutab Tele2 mobiiltelefoniteenust 500 000 kliendile. Tele2 eesmärk on pakkuda parima hinnaga kvaliteetseid mobiilsideteenuseid nii era- kui äriklientidele.

Lisainfo:
Kristjan Seema
Tele2 Eesti turundusdirektor
6866 280
55 05253
kristjan.seema@tele2.com


Tele2 launch 3.5G service in Tartu

Powered by Blogger.