Tele2 tõstab 3,5G võrgu kiirust

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 tõstab kolmanda põlvkonna mobiilsidevõrgus allalaadimiskiiruse toe kuni 7,2 megabitini sekundis.

“Üha rohkem Tele2 äri- ja erakliente kasutab mobiilset internetti oma igapäevasteks asjaajamisteks. Kontorist või kodust eemal olles soovitakse lugeda oma e-maile, värskeid uudiseid ning väga oluline kõige selle juures on kiirus. Tänu tehtud investeeringule Tele2 3,5G võrgus andmeside kiirus nüüd pea kahekordistub,” ütles Tele2 Eesti turundusdirektor Kristjan Seema.

Täna on Tele2 esimestes 3,5G tugijaamades 7,2Mbit/s kiiruse tugi rakendatud, kõigis tugijaamades üle Eesti käivitab Tele2 ülikiire andmeside toe jaanuari jooksul, teatas ettevõte.

Suurema andmesidekiiruse saavutamiseks on vajalik, et kliendi telefonil või modemil oleks olemas suurema kiiruse tugi. Uued Huawei andmesidemodemid, mis võimaldavad kiirust 7,2Mbit/s, tulevad Tele2 esindustesse müügile 21. jaanuaril. Kõigil klientidel, kes on varemalt soetanud Huawei 220 modemi, on sellest nädalast võimalik oma modemi tarkvara uuendada Tele2 kodulehel.

2007. aastal laiendas Tele2 agressiivselt 3,5G leviala, avades võrgu Pärnus, Haapsalus, Kuressaares, Virtsus, Narvas ja Paides. 2006. aastal avas Tele2 3,5G võrgud Tallinnas, Viimsis ja Laagris.

Tele2 kiiret 3,5G andmesideteenust saavad kasutada kõik ettevõtte lepingulised ning kõnekaartide Smart ja Ultra kliendid. Lisaks saavad kõik kliendid 3,5G võrgu piires videokõnesid pidada ning kasutada erinevaid teenuseid nii eesti- kui venekeelsest Tele2 WAP-portaalist Go Live!. 3,5G võrgu kasutamiseks peab kliendi mobiiltelefon toetama 3,5G tehnoloogiat.

Eesti suuruselt teine mobiilsideoperaator Tele2 Eesti AS kuulub üle-euroopalisse Tele2 telekommunikatsiooniettevõtete kontserni, mis pakub teenuseid 25 miljonile kliendile 15 riigis. Tele2 on noteeritud OMX Põhjamaade börsil. Eestis osutab Tele2 mobiiltelefoniteenust 500 000 kliendile. Tele2 eesmärk on pakkuda parima hinnaga kvaliteetseid mobiilsideteenuseid nii era- kui äriklientidele.

Powered by Blogger.