Tallinnas toimuva StartSmart! ürituse peaesineja on Euroopa juhtivaid ärisuhtluse strateege Andy Lopata

Tallinnas toimuva StartSmart! ürituse peaesineja on Euroopa juhtivaid ärisuhtluse strateege Andy Lopata

Järgmisel nädalal, 26.-27.aprillil, toimub Ülemiste Citys idufirmadele mõeldud üritustesarjas StartSmart! kevadhooaja viimane seminar, kus tutvustatakse alustavate ettevõtete rahvusvahelistumise võimalusi. Ürituse peaesineja on Andy Lopata, keda ajaleht Financial Times nimetab üheks Euroopa juhtivaks ärisuhtluse strateegiks. Lisaks Lopatale on kohal ka USA 2009. aasta äriingel Bill Payne.
Ülemiste Citys toimuva seminari “Roadmap2GlobalMarkets” eemärgiks on innustada Eesti alustavaid ettevõtjaid suurelt mõtlema ja õppima rahvusvaheliselt tunnustatud ettevõtjate kogemustest.

Seminari peaesinejale Andy Lopatale on ajaleht “The Sun” andnud hüüdnime Mr.Network. Lopata on kolme ärikontaktide temaatikat kajastava raamatu autor ja ta on aidanud ärikontaktide võrgustike potentsiaali realiseerida nii väikestel ettevõtetel kui ka suurtel organisatsioonidel nagu Deloitte, Merrill Lynch ja Mastercard.

Technopolis Ülemiste juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul on võrgustumisest rääkimine oluline, sest rahvusvahelises suhtlemises on eestlased vahel kohmetud ja ei ole tihti teadlikud sellest, kuidas kontaktvõrgustikku edendada ja seda äri hüvanguks ning uutele turgudele liikumiseks ära kasutada.
Lisaks Lopatale esineb ürituse esimesel päeval üle 50 investeeringu teinud äriingel Bill Payne, kes õpetab idufirmasid ingelinvesteeringuteks valmistuma.

Arengufondi investeeringute divisjoni juht Heidi Kakko hindas:"Nii Eesti idufirmad kui äriinglid saavad kindlasti kasu Billi kogemustest ning veelgi enam - äriinglitel on mai alguses unikaalne võimalus osaleda Bill Bayne'i juhtimisel toimuvas äriinglite meistriklassis.“

Teiste seminari esinejate seas on Eesti eduka idufirma Pipedrive asutaja Timo Rein ning Dr. Martin Seppäla, kes on strateegilise juhtimise alal nõustanud ülemaailmselt tuntud ettevõtteid nagu Nokia, Teliasonera ja HP. 

Teisel päeval toimub praktiline seminar, mille käigus meeskonnad koostavad Yrjö Ojasaare eestvedamisel oma äriideest lähtuva tegevusplaani rahvusvahelistele turgudele jõudmiseks. Ojasaar on mitmete tehnoloogia-ettevõtete asutaja, juht, investor ja nõustaja.

Eelmised  StartSmart! sarja üritused on osutunud alustavate ettevõtjate seas väga populaarseks - veebruaris Tallinnas toimunud seminaril “Models4Business” osales üle 200 inimese Eestist ja Soomest ning ürituse otseülekannet koduleheküljel jälgis kokku 18 000 inimest üle maailma. Märtsis Helsingis koostöös Aalto Ülikooliga toimunud seminaril “Steps4Success” oli kohal 250 osalejat, sealhulgas mitukümmend noort Eesti ettevõtjat.

StartSmart! on konverentside, praktiliste seminaride, töötubade ja võrgustikku laiendavate ürituste sari, mis on suunatud Eesti ja Soome alustavatele ettevõtjatele. Üritustesari kestab 2013. aasta keskpaigani ja seda organiseerivad koostöös Eesti Arengufond, Aalto Ülikool Soomes, Eesti Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Technopolis Ülemiste ja konsultatsioonifirma BDA Consulting. Programmi kaasrahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondide programmist Interreg IV A Programme 2007-2013.


Lisainfo ja täpne ajakava: http://www.start-smart.me/roadmap2globalmarkets Üritus on tasuta, eeldatakse eelnevat registreerumist. Saad seda teha siin!

Lisainfo:
Karin Tamm 
Technopolis Ülemiste suhtekorraldaja 
Tel 51 388 62 
karin.tamm@technopolis.ee
Powered by Blogger.